Måbende gæster: Giraf kælver i dansk park

Onsdag eftermiddag var en gruppe heldige gæster i Knuthenborg Safaripark på Lolland vidner til en ganske særlig begivenhed, da giraffen China pludselig begyndte at kælve midt på Knuthenborgs savanne, hvor hun græssede med parkens øvrige giraffer.

- Vi har kunne se de seneste dage, at det var lige oppe over. Vi havde håbet, at kalven stod i stalden i går morges. Men det gjorde den ikke, så vi lukkede China ud på savannen med resten af girafferne.

- Sidst på eftermiddagen kunne vi så pludselig se, at der stak en enkelt klov ud. Kort tid efter stikker der 30 centimeter af begge ben ud, siger Lisbeth Høgh, dyrechef i Knuthenborg Safaripark.

Og der var en del af safariparkens gæster, der kom helt tæt på. Blandt andet spankulerede den kælvende hungiraf lige forbi nogle af de mange gæster i biler på savannen, da hun søgte mod nogle træer for at komme i ly for en regnbyge.

- Rygtet må have spredt sig, for pludselig blev bilkøen på savannen længere og længere, siger Lisbeth Høgh.

Både mor og den lille girafkalv har det godt efter den forholdsvis korte fødsel, der kun tog et par timer. Publikum fik dog ikke "finalen" med.

- Vi valgte at lukke hende ind i vores store girafstald for at give hende ro til fødslen. Så gjorde vi klar i stalden, så hun fik en boks for sig selv. Ved 16-tiden kom hun ud i stalden.

- Og da resten af flokken kom ind klokken 17.30, var kalven født. Fødslen gik supergodt, og girafkalven er sund og rask, siger Lisbeth Høgh.

Hun kalder den lille nye giraf for en robust giraf, der klart slægter sin mor på.

Et døgns tid efter fødslen kunne dyrepasserne i Knuthenborg konstatere, at den nyfødte girafkalv er en hun.

Den lille nye girafkalv er indtil videre i stalden sammen med sin mor, men Knuthenborgs dyrechef forventer, at publikum kan få det første glimt af mor og barn på savannen på mandag.

Det er anden gang inden for kort tid, at safariparken udvider bestanden af giraffer. For fire uger siden kom en anden girafkalv til verden - en hun, som har fået navnet Damisi.

Med den seneste familieforøgelse er girafbestanden i safariparken oppe på ni - syv voksne og de to kalve.

/ritzau/

 

Dagens Gossip