Måling: Regeringschefs parti taber delstatsvalg i Delhi

Skrevet af admin

07/02/2015

Mest læste i dag

Indiens premierminister, Narendra Modi, har muligvis lidt sit første nederlag, siden han indtog posten som regeringschef for otte måneder siden.

Hans parti har tabt delstatsvalget i New Delhi, viser fem forskellige valgstedsmålinger, der er offentliggjort, efter at valglokalerne lukkede i den indiske hovedstad.

Alle fem målinger peger på, at Aam Aadmi Partiet (AAP) har vundet en sikker sejr over Modis hindunationalistiske Bharatiya Janata Parti (BJP).

AAP er stiftet af Arvind Kejriwal, som er tidligere delstatsleder for hovedstadsregionen. Han er gået til valg på at rydde ud i korruption og er blevet valgkampens stjerne.

- Min taknemmelighed til Delhis indbyggere for deres støtte. I er så fantastiske. I afviste kastens og religionens politik. Håber, at de endelige resultater er som valgstedsmålinger, skrev Kejriwal på sin Twitter-profil.

BJP havde opstillet en tidligere politikvinde, Kiran Bedi, som partiets kandidat til posten som delstatsleder i New Delhi.

Delstatsvalget ses også som et fingerpeg om Modis popularitet blandt inderne.

Tidligere har valgstedsmålinger dog vist helt forkert i Indien, påpeger iagttagere. Det officielle valgresultatet ventes klar på tirsdag.

/ritzau/AFP