Målmand sparker afrikansk titel til Elfenbenskysten

Elfenbenskysten vandt søndag for anden gang i historien Africa Cup of Nations efter en finalesejr over Ghana.

Ligesom i 1992 sikrede ivorianerne sig den afrikanske titel efter en nervepirrende straffesparkskonkurrence, da kampen var endt 0-0 efter ordinær og forlænget spilletid.

Den store helt blev Elfenbenskystens reservemålmand Baobacar Barry, der først reddede et straffespark, inden han selv scorede det afgørende mål fra ellevemeterpletten til 9-8.

Selve duellen på straffespark var god underholdning og stod i skarp kontrast til de foregående 120 minutters fodbold.

Elfenbenskysten lagde ud med at brænde de to første forsøg, mens Ghana kom foran med 2-0. Det lignede på det tidspunkt ghanesisk guld og en revanche for finalenederlaget for 23 år siden.

Men det endte alligevel i et stort og tiltagende drama, da Ghana brændte to gange, så det stod 3-3, efter at de to hold havde haft fem skud hver fra pletten.

Nu var sigtekornet for alvor blevet indstillet hos begge mandskaber, der skiftedes til at score, indtil at det stod 8-8. Alle 10 markspillere havde haft deres tur, og nu var det så de to målmand, der skulle sparke.

Det klarede Baobacar Barry bedst, da han første reddede Brimah Razaks forsøg, inden han fik jubelen til at bryde løs med en scoring på den ghanesiske keeper.

Den 35-årige målmand havde fået chancen fra start for første gang i turneringen på grund af en skade hos Elfenbenskystens førstemålmand Sylvain Gbohouo.

Finalen bar ligesom størstedelen af turneringens øvrige opgør præg af få målchancer.

Det stjernebesatte hold fra Elfenbenskysten med spillere som Yaya Touré, Gervinho og Wilfried Bony formåede på skuffende vis ikke at skabe noget som helst.

Ghana var tættest på med to stolpeskud. Christian Atsu og André Ayew havde hver et forsøg på målrammen.

Det var, som om at kampens betydning fik de to hold til at holde igen. Tanken om en scoring til modstanderne ødelagde alle satsninger fremad på banen, og så endte det i en nervepirrende afgørelse på straffespark.

Slutrunden i Ækvatorial-Guinea har været ramt af flere skandaler end store fodboldoplevelser.

Værtsnationen var involveret i to af turneringens mere mørke kapitler. Først da holdet i kvartfinalen mod Tunesien fik foræret et straffespark af kampens dommer og endte med at avancere.

Siden blev semifinalen mod Ghana skæmmet af vold på tilskuerpladserne, hvor de ghanesiske tilhængere frygtede for deres sikkerhed.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip