To mænd anholdt i anti-terroraktion i Sydney

Australsk politi har anholdt to mænd i forbindelse med en efterforskning af et muligt terrorangreb i Australien.

Politiet understreger, at der ikke er nogen konkrete trusler om terrorangreb.

- Det her er en del af igangværende aktiviteter, siger vicepolitikommissær Michael Phelan fra det føderale politi til avisen The Australien.

Hos den ene person er der fundet papirer, som tyder på, at personen er involveret i planer om at udføre en terrorhandling, skriver avisen. Den 20-årige mand blev anholdt i sit hjem tirsdag eftermiddag.

Desuden er en 21-årig mand anholdt for at have overtrådt et polititilhold.

De anholdte og de grupper, som efterforskes, har ingen tilknytning til den 50-årige mand, som i sidste uge tog 17 personer som gidsler på en café i Sydney, siger vicepolitikommissæren.

To af gidslerne mistede livet, mens gidseltageren blev dræbt, da politiet stormede caféen.

Anholdelserne kommer dagen efter, at premierminister Tony Abbott sagde, at myndighederne har registreret en stigning i antallet af "terrorsnak" efter gidseldramaet.

De to mænd vil blive fremstillet for en dommer onsdag. Aktionen er led i den såkaldte Operation Appleby, der skal forhindre terrorister i at slå til mod Australien.

I september gennemførte australsk politi den største antiterroraktion nogensinde i landet, da omkring 800 politifolk deltog i ransagninger af boliger og ejendomme adskillige steder i Sydney.

11 personer er siden razziaerne i september blevet tiltalt.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip