Mænd der bruger datingapps øger risiko for kønssygdomme

Det er blevet lettere at finde seksualpartnere med en række datingsider og efterhånden også apps til smartphonen.

Men det har også medført en knap så lystig tendens.

Det skriver Ugeskrift for læger.

Et amerikansk studie blandt homoseksuelle mænd i Los Angeles viser, at risikoen for at blive smittet med gonorré og klamydia var højere, hvis de havde fundet deres seksualpartnere via en datingapp på smartphonen.

Omkring 36 procent af mændene havde fundet partnere via mobilen, og for denne gruppe var der uafhængigt af demografi og stofforbrug større risiko for smitte end for mænd, der havde mødt deres partnere personligt eller via internetsider.

Der var ingen betydelig forskel i forhold til smitte med hiv og syfilis.

Professor. ph.d Christian Graugaard fra Sexologisk Forskningscenter ved Klinisk Institut på Aalborg Universitet siger til Ugeskrift for læger, at man må indrette seksualoplysningen på en ny måde.

”De sociale medier giver nye erotiske muligheder, men også nye risici. Vi må derfor holde trit med befolkningens seksuelle vaner, så vi bedst muligt kan sætte ind med forebyggende indsatser, hvor de er tiltrængte. Og selvom evidensen ikke er helt overbevisende, kan telefonapps sagtens vise sig at være en god måde at få sundhedsfremmende budskaber ud til målgrupper, som traditionelt er svære at nå”.

 

Dagens Gossip