Mænd er officielt dummere end kvinder

Hvert år uddeler det knap så politiske korrekte prisshow Darwin Awards priser til de mennesker, som er kommet af dage på de mest tåbelige måder - eller har gjort sig selv ude af stand til at videreføre sine gener.

Her er mænd langt i overtal, viser en gennemgang over de uddelte priser i løbet af de seneste 20 år.

Det skriver The Telegraph, som konkluderer, at mænd på denne målestok må være dummere end kvinder.

Hele 90 procent af priserne blev “vundet” af mænd.

Vinderne tæller blandt andet en mand, som døde, da han spændte en indkøbsvogn efter et tog - og en terrorist, som åbnede sin egen brevbombe, da den blev returneret med posten på grund af underfrankering.

Endnu en vinder af Darwin Awards var en mand, som forsøgte at bruge en båndsliber som sexlegetøj. Efterfølgende prøvede han at reparere sin pung med en sømpistol. Manden diskvalificerede dermed sig selv fra gen-poolen.

Ud af 318 sager, som har været oppe i prisshowet, var 282 mænd.

Årsagen til at mænd bonner ud på idiot-parametret kan være forskellen i risiko-betonet adfærd mellem kønnene, mener forskere. Mænd er generelt mere villige til at tage risici end kvinder. Det har formentlig givet en evolutionær fordel i forhold til både jagt og at finde en mage.

“Idiotiske risici er defineret som tåbelige risici, hvor det, man kan få ud af situationen, virker ubetydeligt, og hvor resultatet ofte er ekstremt negativt og ofte endegyldigt,” siger Dr. Dennis Lendrem fra University of Newcastle. Darwin Awards er opkaldt efter evolutionsteoriens far, Charles Darwin.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip