Mænd er vilde med makeup

Kvinder har gjort det i årevis – og nu er turen kommet til mændene. Makeup-firmaerne er begyndt at få øjnene mere og mere op for den modebevidste mand, der nu også er kommet med på makeup-bølgen.

Makeup-serier til mænd

Mærker som Biotherm har flere gange forsøgt sig med lanceringen af makeup-serier til mænd, men først efter 2007 er der opstået en markant efterspørgsel på produkterne. Særligt produkter som pudder, concealer og selvbruner er der en stor efterspørgsel på.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Det skyldes blandt andet at mænd er begyndt at gå mere op i, hvordan de ser ud og det er blevet mere accepteret at mænd også skal pleje sig selv.

Makeup til den modne mand

Ifølge Mac Cosmetics var det tidligere den helt unge mand, der især købte makeup. Men nu er den mere modne mand på 35 og opefter også begyndt at efterspørge produkterne.

Lidt over hver tredje mand ”låner” makeup fra deres kærester

Faktisk viser en ny undersøgelse, at lidt over hver tredje mand ”låner” makeup fra sin kæreste. Undersøgelsen, som er lavet af skønhedssitet, escentual.com, viser at hele 34 % indrømmer at låne kærestens makeup. Især concealeren er her i høj kurs.

De mest brugte makeup-produkter til mænd

Selvom flere mænd er begyndt at bruge makeup, er det altså langt fra alle. Og der er stor forskel på, hvilke produkter, der er efterspurgte. Ifølge britiske Huffington Post bruger hele 54 procent produkter inden for hudpleje, 29 procent inden for manicure og 19 procent bruger selvbruner.

Naturligt look

Det er blevet mere acceptabelt at mænd bruger skønhedsprodukter såsom concealer, men det er stadig det naturlige look, der er i fokus. Mange mænd bruger derfor makeup’en til at fjerne sorte rander under øjnene eller til at slippe af med den blege vinterkulør.

 

Dagens Gossip