Mænd erobrer fjernsynet under VM

Det skriver Søndagsavisen.

Ifølge en undersøgelse, som Yougov har lavet for Søndagsavisen, så er det normalt næsten ligeligt fordelt mellem mænd og kvinder, hvem der styrer fjernbetjeningen i hjemmet.

Men under VM får 29 procent af de danske VM-hungrende mænd lov til at dominere fjernsynet, viser Søndagsavisens rundspørge. For kvinder er tallet kun 9 procent.

VM sendes kun en gang hvert fjerde år. Derfor forbarmer kvinderne sig over mændene.

- Når det drejer sig om Champions League-fodbold en gang eller to om ugen, er det ikke altid, at manden vinder pladsen foran hovedskærmen. Men VM er en større og mere sjælden begivenhed, og derfor er der også en mere stiltiende accept fra kvinderne af, at det her er noget exceptionelt, siger Kurt Holm Jensen, medieforsker i DR, til Søndagsavisen.

Men accepten kan også være udtryk for, at kvinderne simpelthen hygger sig med den sociale samling, der sker foran skærmen, når der er fodbold.

- Det foregår jo ofte foran hjemmets store skærm, hvor familien normalt samles og ser tv. Så er der mange kvinder, der bliver grebet lidt af stemningen med øl og popcorn og far og sønner, der sidder og ser fodbold, og så bliver det lidt til en hyggelig stund med familien for kvinden i stedet, siger Karen Sjørup, kønsforsker ved Roskilde Universitet.

Kilde: YouGov for Søndagsavisen, rundspørge blandt 1.007 repræsentativt udvalgte danskere

 

Dagens Gossip