To mænd fængslet for indsmugling af 224 kilo hash

De to mænd - en 35-årig mand fra Aarhus og en 29-årig mand fra Trige - blev tirsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Dermed er i alt 11 personer varetægtsfængslet i sagen, der handler om indsmugling af i alt tre ton hash fra Malaga i Spanien til Danmark.

Østjyllands Politi vil ikke udelukke, at der kan ske flere anholdelser i sagen.

»Det kan vi ikke udelukke. Der er tre personer fængslet i sagen i udlandet, og vi har begæret dem udleveret. Vi forventer at få dem udleveret til strafforfølgelse i Danmark, og når vi skal i gang med at afhøre dem, kan det være, det resulterer i flere anholdelser,« siger fungerende vicepolitiinspektør Merete Olesen, Østjyllands Politi.

De anholdte i udlandet er en 24-årig dansk-marokkaner, der menes at have samarbejdet med danskerne om smuglingen af narko. Derudover er en marokkansk og en engelsk statsborger anholdt i Frankrig.

Alle personer er mistænkt for at have været i ledtog med hinanden i forbindelse med flere tilfælde af indsmugling af narko fra Malaga til Danmark. Bag hele netværket står ifølge politiet en 39-årig dansk mand, der er blandt de varetægtsfængslede.

Den første dom er afsagt over en af de medvirkende. En 22-årig mand blev 28. februar idømt en såkaldt straksdom på to og et halvt års fængsel.

Østjyllands Politi har efterforsket sagen gennem længere tid med assistance fra Rigspolitiets Rejsehold.

»Rejseholdet har nogle kompetencer, når det gælder den internationale kriminalitet, som vi er glade for at kunne trække på. Desuden er det en sag, der involverer flere politikredse, og derfor er vi også glade for samarbejdet med Rejseholdet,« siger Merete Olesen.

 

Dagens Gossip