To mænd fængslet for værtshus-drab

16/09/2012 15:31

Newspaq

Nyheder
En mand sidst i 20'erne nægter at have dræbt en ghanesisk mand under et stort slagsmål ved et morgenværtshus i København. Men politiet har overbevist en dommer om, at mistanken er begrundet, og derfor er han søndag blevet varetægtsfængslet i 25 dage. Samtidig er en mand i 40'erne blevet fængslet i 11 dage. Denne mand sigtes for vold og for forsøg på manddrab. De forskellige fængslingsfrister er muligvis et tegn på, at politiets beviser indtil nu er relativt svage mod den ældre af de to. Mændene blev anholdt lørdag morgen efter de blodige tumulter ved værtshuset Café Louise på Nørrebrogade. Et slagsmål udviklede sig og bølgede frem og tilbage både inde på selve værtshuset og udenfor. 38-årige William Queshie fra Ghana blev dræbt af knivstik, og også fem andre blev stukket. De fem er søndag fortsat indlagt. - De er alle uden for livsfare, siger lederen af politiets efterforskning, Carsten Lerbjerg. Om mod 50 vidner indgår i sagen og skal afhøres på ny om begivenhederne, hvor der både blev brugt knive, slagvåben og flasker som våben. - Der forestår et omfattende efterforskningsarbejde for at klarlægge omstændighederne, siger Carsten Lerbjerg. Grundlovsforhøret med de to mænd søndag formiddag er foregået bag lukkede døre, så offentligheden kan ikke vide, hvad de har forklaret. I nogle medier har der været spekuleret i, at to grupper bestående af dels mænd fra Blågårds Plads, dels af mænd med afrikansk baggrund tørnede sammen. Men politiet vil ikke udtale sig om detaljer eller teorier om årsagen til volden. - Jeg kan ikke kommentere sagen, når den behandles for lukkede døre, siger Carsten Lerbjerg. Beboerne i området ved Café Louise er godt trætte af den ballade, som ofte opstår om morgenen, når gæsterne er på vej væk fra stedet. Nogle af dem undrer sig over, at myndighederne ikke har grebet ind over for værtshuset.

Mest læste i dag

En mand sidst i 20'erne nægter at have dræbt en ghanesisk mand under et stort slagsmål ved et morgenværtshus i København.

Men politiet har overbevist en dommer om, at mistanken er begrundet, og derfor er han søndag blevet varetægtsfængslet i 25 dage.

Samtidig er en mand i 40'erne blevet fængslet i 11 dage. Denne mand sigtes for vold og for forsøg på manddrab.

De forskellige fængslingsfrister er muligvis et tegn på, at politiets beviser indtil nu er relativt svage mod den ældre af de to.

Mændene blev anholdt lørdag morgen efter de blodige tumulter ved værtshuset Café Louise på Nørrebrogade.

Et slagsmål udviklede sig og bølgede frem og tilbage både inde på selve værtshuset og udenfor.

38-årige William Queshie fra Ghana blev dræbt af knivstik, og også fem andre blev stukket. De fem er søndag fortsat indlagt.

- De er alle uden for livsfare, siger lederen af politiets efterforskning, Carsten Lerbjerg.

Om mod 50 vidner indgår i sagen og skal afhøres på ny om begivenhederne, hvor der både blev brugt knive, slagvåben og flasker som våben.

- Der forestår et omfattende efterforskningsarbejde for at klarlægge omstændighederne, siger Carsten Lerbjerg.

Grundlovsforhøret med de to mænd søndag formiddag er foregået bag lukkede døre, så offentligheden kan ikke vide, hvad de har forklaret.

I nogle medier har der været spekuleret i, at to grupper bestående af dels mænd fra Blågårds Plads, dels af mænd med afrikansk baggrund tørnede sammen.

Men politiet vil ikke udtale sig om detaljer eller teorier om årsagen til volden.

- Jeg kan ikke kommentere sagen, når den behandles for lukkede døre, siger Carsten Lerbjerg.

Beboerne i området ved Café Louise er godt trætte af den ballade, som ofte opstår om morgenen, når gæsterne er på vej væk fra stedet.

Nogle af dem undrer sig over, at myndighederne ikke har grebet ind over for værtshuset.