Mænd glemmer solcremen til børnene

Det viser en undersøgelse foretaget blandt 1.005 danskere af Dansk Erhverv i samarbejde med brancheforeningen for kosmetik (SPT).

Ifølge undersøgelsen husker kun syv procent af de adspurgte fædre at smøre deres børn ind i solcreme, når børnene leger udenfor under solens bagende stråler.

Mødrene derimod er langt bedre til at huske solcremen. Syv ud af ti husker at smøre ungerne ind regelmæssigt, viser undersøgelsen.

Sociolog Emilia van Hauen har et bud på, hvorfor mændene er så sløve, når det gælder beskyttelse af deres børn.

»Jeg tror, at vi bliver nødt til at anerkende, at fædre prioriterer anderledes end mødre. De prioriterer legen mere end solcremen. Det har ikke noget at gøre med, at de er mere glemsomme end kvinder, men at der er forskel på, hvordan mænd og kvinder tænker, og her er det vigtigt, at kvinder ikke skælder deres mænd ud, men hjælper dem med at huske solcremen,« siger Emilia van Hauen.

De danske kvinder har tilsyneladende heller ikke den store tillid til, at deres mænd husker at smøre barnet ind i solcreme. Undersøgelsen viser nemlig, at kun én procent af de adspurgte kvinder mener, at manden er bedre end dem selv til at beskytte børnene mod den farlige UV-stråling.

For mændene er der næsten tale om en tilståelsessag. Kun syv procent af fædrene finder, at de er bedre til at huske solbeskyttelsen end mødrene.

Men Emilia van Hauen advarer mod, at der breder sig en forestilling om, at solbeskyttelse falder under kvindens domæne.

»Både far og mor har et ansvar for, at børnene smøres ind i solcreme. Den mistillid, de danske mødre giver udtryk for i undersøgelsen, kan hurtigt blive medvirkende til, at fædrene ikke mener, at børnenes solbeskyttelse er deres ansvar. Måske skal kvinden bare spørge manden, hvordan han bedst muligt husker solcremen,« lyder opfordringen fra Emilia van Hauen.

 

Dagens Gossip