To mænd sigtes for indsmugling af 224 kilo hash

Skrevet af BNB

09/04/2013
Politiet slog mandag til mod to mænd fra Aarhus-området, der sigtes for indsmugling og salg af i alt 224 kilo hash fra Spanien til Danmark. De to anholdte - en 35-årig mand fra Aarhus og en 29-årig mand fra Trige - fremstilles tirsdag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus med krav om varetægtsfængsling. I forvejen sidder ni personer varetægtsfængslet i sagen, og én person fik i februar en straksdom på to et halvt års fængsel. De anholdte har efter politiets opfattelse importeret op mod tre ton hash fra Malaga i Spanien i samarbejde med kontakter i udlandet. Spansk politi anholdt i december en 24-årig dansk-marokkaner, der menes at have samarbejdet med danskerne om smuglingen af narko. Derudover er en marokkansk og en engelsk statsborger blevet anholdt i Frankrig. De sigtes alle for at have indsmuglet narko til Danmark, og alle har ifølge politiet samarbejdet med den danske hovedmand, der er en af de fængslede. Østjyllands Politi forsøger i øjeblikket at få de udenlandske statsborgere udleveret til Danmark. Østjyllands Politis afdeling for organiseret kriminalitet har gennem længere tid efterforsket sagen sammen med Rigspolitiets Rejsehold.

Mest læste i dag

Politiet slog mandag til mod to mænd fra Aarhus-området, der sigtes for indsmugling og salg af i alt 224 kilo hash fra Spanien til Danmark.

De to anholdte - en 35-årig mand fra Aarhus og en 29-årig mand fra Trige - fremstilles tirsdag formiddag i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus med krav om varetægtsfængsling.

I forvejen sidder ni personer varetægtsfængslet i sagen, og én person fik i februar en straksdom på to et halvt års fængsel.

De anholdte har efter politiets opfattelse importeret op mod tre ton hash fra Malaga i Spanien i samarbejde med kontakter i udlandet.

Spansk politi anholdt i december en 24-årig dansk-marokkaner, der menes at have samarbejdet med danskerne om smuglingen af narko. Derudover er en marokkansk og en engelsk statsborger blevet anholdt i Frankrig.

De sigtes alle for at have indsmuglet narko til Danmark, og alle har ifølge politiet samarbejdet med den danske hovedmand, der er en af de fængslede. Østjyllands Politi forsøger i øjeblikket at få de udenlandske statsborgere udleveret til Danmark.

Østjyllands Politis afdeling for organiseret kriminalitet har gennem længere tid efterforsket sagen sammen med Rigspolitiets Rejsehold.