Mærsk søsætter havvindmøllesats

Mærsk er kendt for sin olie og sin gas. Men nu vil den danske shippinggigant også satse på noget grønnere nemlig havvindmøller. Her ser Mærsk det næste store marked i service og kontrol af havmøllerne, og sammen med det A.P Møller-Mærsk kontrollerede selskab Esvagt er satsningen allerede søsat.

Esvagt har nemlig bestilt to specialbyggede skibe gennem det norske værft Havyard Ship Techonology for omkring 800 millioner kroner. Skibene skal overvåge havmøllerne døgnet rundt og øge den tid møllerne producerer strøm ved hurtigt at kunne løse problemer, skriver Børsen onsdag.

Satsningen på havvindmøller er den største investering for Esvagt nogensinde. Indtil nu har Esvagt kun beskæftiget sig med oliebranchen, og den administrerende direktør i Esvagt, Søren Nørgaard Thomsen, venter nye investeringer, hvis møllerne får fart på.

Møllerne er helt nyt terræn for både Mærsk-gruppen og Esvagt, og i brancheforeningen Vindmølleindustrien hilser vicedirektøren Jakob Lau Holst initiativet velkommen, skriver Børsen.

»Dette kan være med til at sænke omkostningerne på havvindmøller, og det er meget nødvendigt, så det er super spændende,« siger han til Børsen onsdag.

 

 

Dagens Gossip