Mærskskib kolliderer med andet skib i Tyskland

Det 300 meter lange containerskib »Maersk Kalmar« og det omkring halvt så store skib »Conmar Avenue« kolliderede tirsdag på Weser i Tyskland. Det bekræfter Mærsk Group Relation over for Berlingske Nyhedsbureau.

»Der er ingen tilskadekomne. Men vores skib har fået markante skader, som lige nu er ved at blive undersøgt,« siger Hursh Joshi kommunikationsmedarbejder i Mærsk Group Relation.

Sammenstødet skete angiveligt ved, at »Conmar Avenue« ramte »Maersk Kalmar« i bagbordsside. Kollisionen fik seks container til at ryge overbord.

Ingen af de 41 besætningsmedlemmer, der var ombord på skibene ved sammenstødet, er kommet noget til.

Et tysk overvågningsfly har heller ikke kunne se noget udslip fra skibene, beretter Hamburger Morgen Post onsdag.

Den tyske haverikommission kigger nu på hændelsen, der fik Weser-floden lukket for transport indtil det grundstødte »Conmar Avenue« var trukket fri. Begge skibe lagde efterfølgende til i Bremerhaven, hvor floden munder ud.

Ifølge websiden Martime Danmark har Containerskibet »Maersk Kalmar« en dødvægt på 88.669 ton og er bygget i 1998. Det sejler under Hollands flag og opereres af Maersk Line. Containerskibet »Conmar« Avenue har en dødvægt på 13.000 ton og er bygget i 2012. Det sejler under Antiguas flag og opereres af CONMAR SHIPPING GMBH.

 

Dagens Gossip