Magasin hylder Tom K: Den bedste der aldrig kom i formel 1

Det kan godt være, at Kevin Magnussen er millimeter fra et fast sæde i formel 1 i 2014. Men mislykkes han med den mission, kan den 20-årige dansker måske tilslutte sig den danske trio på listen over de kørere, som ikke klarede den.

Det er det anerkendte motorsports-magasin Autosport, der kårer Tom Kristensen, Jason Watt og John Nielsen til at være blandt verdens 50 bedste racerkørere i historien, som aldrig fandt vejen ind i motorsportens kongeklasse. 

Og her stryger danske Tom Kristensen ind på listens førsteplads.

Den nu ni-dobbelte Le Mans-vinder fik trods sit store talent ikke fik foden indenfor i motorsportens fineste selskab.

- Det var min drøm, men den var ikke realistisk, før det gik op for mig, at jeg kørte fra nogle af dem, som havde været der selv. Derefter begyndte jeg at arbejde hårdt for det, fortæller Tom Kristensen til magasinet om sit forhold til formel 1-drømmen, der aldrig gik i opfyldelse.

Det tætteste, Tom K. kom drømmen om formel 1, var, da han en overgang testede dæk for Williams.

Længere nede på listen kommer Jason Watt ind som nummer 26.

- Vi havde kontakt til Benetton og Prince Malik fra Arrows! Jeg havde også et møde med Bernie Ecclestone i Monaco. Vi forsøgte dengang at bruge det, at jeg var farvet til at stikke lidt ud fra mængden, forklarer Jason Watt, der fik ødelagt sin formel 1-drøm efter sin fatale motorcykel-ulykke, der lammede ham fra brystet og ned.

Jason Watt fortæller i magasinet, at han dengang havde en aftale med Williams-teamet om en formel 1-test.

Sidste dansker på listen er John Nielsen på 33. pladsen, der som sit bedste resultat har en samlet Le Mans-sejr fra 1990.

- Jeg havde en aftale med Kenny Tyrrell (ejer af Tyrrel-teamet) for sæsonen i 1985, men jeg kunne ikke finde de 500.000 doller, jeg skulle bruge. Det var så det for mit vedkommende med hensyn til formel 1. Men sådan er livet, siger John Nielsen.    

Listen tæller også andre prominente racerkørere som amerikaneren Paul Tracy (Champcar-mester i 2003), Dario Franchitti (Fire gange Indycar-mester og tredobbelt vinder af løbet Indy500) samt Sebastien Loeb (ni gange verdensmester i Rally).   

 

Dagens Gossip