Magee kan kan få dansker-hattrick mod Kessler

Det må absolut høre til sjældenhederne i professionel boksning, at en bokser tager til et andet land tre gange og besejrer en af det pågældende lands lokale helte.

Det er ikke desto mindre den bedrift, nordireren Brian Magee sent i aften vil forsøge at fuldføre, når han i Herning går i ringen mod Mikkel Kessler.

Brian Magee har nemlig været en hyppig gæst på dansk jord inden for de seneste tre år, hvor den 37-årige bokser fra Nordirland to gange tidligere har optrådt i rollen som uhøflig gæst.

I januar 2010 vandt han en EM-kamp over favoritten Mads Larsen i Aarhus, da han stoppede danskeren på teknisk knockout i syvende omgang.

Brian Magee var på det tidspunkt ret ukendt i Danmark, men han dominerede kampen mod Mads Larsen i NRGi Arena og havde danskeren i gulvet adskillige gange.

I februar i år fældede Brian Magee så Rudy Markussen i femte omgang af en kamp i Brøndby Hallen. Nordireren afleverede et hårdt stød til danskerens lever, og Rudy Markussen rejste sig for sent til at undgå at blive talt ud.

I alt har Brian Magee 36 sejre, fire nederlag og en enkelt uafgjort kamp, siden han begyndte som professionel i marts 1999.

Han er kun to gange blevet stoppet før tid, og begge gange har et prominent navn været hans overmand.

I 2006 boksede Brian Magee en lige kamp mod den nuværende IBF-verdensmester, Carl Froch, i England.

Kampen sluttede i 11. omgang, da Magee ikke rejste sig efter at være blevet ramt af et brutalt slag fra Froch.

I 2011 udfordrede Brian Magee den daværende IBF-verdensmester Lucian Bute fra Rumænien.

Kampen i Canada sluttede i 10. omgang, da Magee blev stoppet på teknisk knockout.

Kampen mellem Mikkel Kessler og Brian Magee gælder en mindre titel i WBA-regi.

Vinderen skal efter planen møde WBA- og WBC-verdensmesteren Andre Ward, som for tre år siden besejrede Kessler.

/ritzau/