Magnussen jubler over F1-test: Fantastisk

Kevin Magnussens debut som testkører i Formel 1 for McLaren gik over al forventning.

Danskeren kørte fejlfrit og satte bedste omgangstid på Yas Marina-banen i De Forenede Arabiske Emirater.

- Det gik super godt. Det var fantastisk at prøve en Formel 1-bil. Det gik godt, og jeg fik en masse omgange. Der var ingen problemer, og det var det vigtigste.

- Testen er gået super. Den er gået over min egen forventning - det må jeg sige. Jeg glæder mig bare super meget til at komme ud igen på torsdag, siger Kevin Magnussen.

Den 20-årige dansker har kørt en masse timer i en simulator, men bortset fra en kørsel i en gammel Formel 1-vogn i sommer, så var det første gang, han sad i en rigtig F1-racer tirsdag formiddag.

- Jeg har rullet lidt rundt i en gammel en, men jeg aldrig kørt en Formel 1'er før, og det her er noget helt, helt andet.

Det var heller ikke uden respekt og nerver, at danskeren satte sig ned i McLaren-vognen i Abu Dhabi tirsdag.

- Ja, det vil jeg ikke lægge skjul på overhovedet. Der er meget pres på, når der pludselig står sådan et stort team i garagen, og de holder øje med, om du gør det godt.

- Men jeg følte mig rigtig godt tilpas. Jeg var ikke bange for ikke at gøre det ordentligt. Men selvfølgelig, man kan ikke undgå at blive nervøs, for det er noget, jeg har ventet på i godt 15 år.

Formel 1-bilen er noget anderledes end de biler, Kevin Magnussen er vant til at køre.

- Sådan en bil har 1000 ting, du kan gøre fra rattet, og det er svært at huske det hele. Når de siger noget til dig, skal du vide, hvad du skal gøre. Og der lavede jeg ikke nogen fejl.

- Du får hele tiden at vide, at du skal gøre noget anderledes på rattet, og det er svært at kapere, hvis du ikke er forberedt. Men jeg var supergodt forberedt. Jeg har forberedt mig hele året i simulatoren.

- Det andet vigtige er, at man kører stabile omgangstider, og så skulle jeg være hurtig. Og alt flaskede sig, så jeg kan kun være super tilfreds lige nu, siger Magnussen.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip