Magtfuldt forbund må sælge arvesølvet

19/04/2013 21:30

BNB

Nyheder
Men i dag er forbundet en skygge af sig selv - og for længst opslugt af 3F. Udviklingen har betydet, at der kun er få danske menige søfolk tilbage, og de fleste af de tilbageværende 1.100 medlemmer arbejder på specialfartøjer som forsyningsskibe.Det har fået Sømændenes Forbund til at se på værdien i den næsten 200 år gamle ejendom på Herlufs Trolles Gade, som siden 1926 har dannet rammet om faglige aktiviteter og formidling af job på søen."Det var en svær, men nødvendig beslutning at sælge ejendommen, som stadig er en vigtig del af vores historie," siger Søren Sørensen, formand for Sømændenes Forbund.Forbundet får bygget nyt tættere på 3F København, mens ejendomme fra 1830 er overtaget af ingeniørfirmaet ISC, der blandt andet har arbejdet med boreplatforme og havneanlæg. Derfor glæder Søren Sørensen sig over, et maritimt islæt bliver fastholdt.Den solgte ejendom ligger tæt på Det Kongelige Teater og er på cirka 2.600 kvadratmeter. Den rummer både lejligheder, kontorer og en restaurant i kælderen. Salget er blevet formidlet af erhvervsmægleren Colliers International Danmark.

Mest læste i dag

Men i dag er forbundet en skygge af sig selv - og for længst opslugt af 3F. Udviklingen har betydet, at der kun er få danske menige søfolk tilbage, og de fleste af de tilbageværende 1.100 medlemmer arbejder på specialfartøjer som forsyningsskibe.

Det har fået Sømændenes Forbund til at se på værdien i den næsten 200 år gamle ejendom på Herlufs Trolles Gade, som siden 1926 har dannet rammet om faglige aktiviteter og formidling af job på søen.

"Det var en svær, men nødvendig beslutning at sælge ejendommen, som stadig er en vigtig del af vores historie," siger Søren Sørensen, formand for Sømændenes Forbund.

Forbundet får bygget nyt tættere på 3F København, mens ejendomme fra 1830 er overtaget af ingeniørfirmaet ISC, der blandt andet har arbejdet med boreplatforme og havneanlæg. Derfor glæder Søren Sørensen sig over, et maritimt islæt bliver fastholdt.

Den solgte ejendom ligger tæt på Det Kongelige Teater og er på cirka 2.600 kvadratmeter. Den rummer både lejligheder, kontorer og en restaurant i kælderen. Salget er blevet formidlet af erhvervsmægleren Colliers International Danmark.