Mail-svindlere udnytter syrisk tragedie

Det gode råd kommer fra Rigspolitiet, der advarer mod svindlere, som forsøger at narre penge ud af godhjertede danskere. Det seneste grove eksempel er mail-svindlernes forsøg på at udgive sig for at være FNs børnefond, UNICEF.

Tusindvis af danskere har således modtaget en mail, hvor »UNICEF« beder dem om at bidrage til nødhjælpsarbejdet for syriske flygtningebørn. Mailen bærer overskriften »Syriske børn har brug for din hjælp«, og svindlerne benytter sig ifølge Rigspolitiet af følgende hjerteskærende appel:

»I Za’atari lejren i Jordan sidder tusindvis af syriske børn. De er flygtet fra Syrien og har oplevet vold og ødelæggelse. Mange af dem er traumatiserede og har mareridt om natten. 18 forskellige steder i lejren har UNICEF etableret børnevenlige områder, hvor børnene kan lege og få bearbejdet de voldsomme oplevelser.«

Mailen er sendt fra adressen [email protected], og vælger man at klikke på linket i mailen, bliver man ført videre til en hjemmeside, som ligner UNICEFs rigtige hjemmeside til forveksling. På hjemmesiden opfordres man til at donere penge til organisationen, hvilket kræver, at man udleverer sine kreditkortoplysninger.

Den skal man for alt i verden lade være med at gøre, lyder den klare melding fra Rigspolitiet. Modtager man en mail fra [email protected], skal man blot slette den og ikke foretage sig yderligere.

Vil man støtte UNICEFs arbejde for verdens udsatte og nødstedte børn, foregår det på organisationens rigtige hjemmeside, unicef.org.

 

Dagens Gossip