Makeup er spild af tid: Forskere sværger til det naturlige look

Nu får mange kvinder lige foræret ti minutter ekstra om morgenen. I hvert fald, hvis de vil lytte til ny forskning, der slår fast, at makeup absolut ingen effekt har på attraktiviteten.

Det naturlige udseende er langt mere vigtigt, når andre bedømmer, hvor smuk en kvinde er, konkluderer en gruppe forskere.

- Makeup gør en kvinde en lille smule mere attraktiv for andre, men i sammenligning med kvindens naturlige udseende, har der stort set ingen betydning. Du er, hvad du er, siger Robin Kramer til dailymail.co.uk.

Læs også: 9 ting, kvinder gør sammen, som mænd aldrig vil forstå

Han er psykolog ved New York Universitet og er en af forskerne bag et forsøg, hvor billederne af 44 unge kvinder i alderen 18-21 blev præsenteret for en gruppe. Der var et billedet af hver kvinde med makeup og uden.

62 mænd og kvinder bedømte billederne på en skala fra et til syv. De blev vist et billede af en af kvinderne og skulle ud fra det bedømme, hvor attraktive, de mente, kvinden var. De fik aldrig vist begge billeder – altså med og uden makeup – men udelukkende ét af billederne.

Læs også: Denne mor blev så træt af seksualiserede dukker til børn, at hun gjorde noget ved det

Forsøget viste, at bedømmelserne af en kvinde med og uden makeup varierede med kun to procent i attraktivitet. Dermed er konklusionen, at makeup ikke har den store betydning for, hvor attraktiv du er for andre.

De genetiske, medfødte træk betyder langt mere.

Læs også: Se, hvor meget den 'ideelle' krop har ændret sig over 3000 år

Forsøget kan dog afspejle en trend, som på det seneste har bredt sig: Især kendte kvinder er begyndt at vise billeder af deres naturlige jeg som protest mod modebranchen og mediernes photoshoppede versioner af modeller og kendte.

Top partnere


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip