Malala Yousafzai får international børnefredspris

Prisen blev overrakt til Malala Yousafzai i den hollandske by Haag.

Mere end 400 gæster og verdenspressen var med, da prisen blev overrakt til den unge vinder. Hun er den niende modtager af børnefredsprisen, der tilfalder et barn, der har udvist et særligt engagement i spørgsmål om børns rettigheder, skriver KidsRights i en pressemeddelelse.

I år pegede komitéen bag fredsprisen enstemmigt på Malala Yousafzai som vinder.

»Malala er en inspiration for både børn og voksne. Hendes kamp for skolegang for piger over hele verden har ikke undsluppet nogens opmærksomhed. Hun viser, at børn kan lade deres stemme blive hørt i en ung alder og kan sætte verden i bevægelse,« sagde formanden for KidsRights, Marc Dullaert, om årets vinder.

Det var særligt Malala Yousafzais indstilling til pigers ret til uddannelse, som fik Taleban til først at true og derefter angribe den dengang 15-årige skoleelev den 9. oktober 2012.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Efter attentatet blev Malala Yousafzai fløjet til Birmingham i England, hvor hun blev behandlet for sine kvæstelser, herunder skud i hovedet. Siden er Malala Yousafzai blevet et symbol på mod og på kampen mod Taleban.

Med prisen følger 100.000 euro, hvilket svarer til lidt over 745.000 danske kroner, der vil blive investeret i projekter, der fremmer pigers skolegang i Pakistan.

Malala Yousafzai er også nomineret til Nobels Fredspris. Hun bor i dag i Storbritannien med sin familie.

 

Dagens Gossip