MALI: Nye kampe i Timbuktu

Den franskledede offensiv i Mali har jaget flere islamistiske grupper ud af deres baser i den nordlige del af landet, men oprørerne har slået tilbage med flere selvmordsangreb og guerillaangreb.

Mindst en malisk soldat blev dræbt of fire såret i søndagens kampe i Timbuktu 600 km nord for hovedstaden Bamako, oplyser myndighederne.

21 oprørere mistede livet under kampene.

»Det startede med en bilbombe omkring klokken 22, som skulle distrahere hæren, så en gruppe jihadister kunne infiltrere byen om natten,« siger Modibo Naman Traore fra den maliske hær.

Oprørernes angreb illustrerer den store udfordring i at sikre Mali, mens Frankrig forbereder sig på at reducere deres mere end 7.000 mand store tilstedeværelse i landet og overdrage ansvaret til den dårligt udrustede maliske hær og mere end 7.000 soldater fra den internationale afrikanske styrke.

Lørdag blev to nigerianske soldater fra den internationale styrke dræbt, da deres konvoj ramte en mine uden for Ansongo tæt på grænsen til Niger.

Frankrig gik ind i Mali i januar for at hjælpe regeringen med at dæmme op for en offensiv fra oprørere med tilknytning til al-Qaeda, der truede med at rykke mod hovedstaden i syd.

Den franske præsident Francois Hollande sagde torsdag, at Frankrig vil reducere antallet af soldater i Mali til 2.000 i juli og 1,000 inden udgangen af året.

Frankrig har lige nu 4.000 soldater i Mali.

Der skal afholdes præsident- og parlamentsvalg i den tidligere franske koloni til juli. Mali har været præget af uro, siden et militærkup for et år siden banede vejen for oprørerne, der erobrede magten i den nordlige del af landet.

BNB/Reuters

 

Dagens Gossip