Maliske soldater gennemsøger Timbuktu for oprørere

Sent søndag havde regeringshæren genoprettet roen i byen, efter militante islamister brugte det kaos, som et selvmordsangreb skabte lørdag aften til at trænge ind i byen og angribe franske og maliske soldater i kampe, der kostede fire oprører, en soldat og en civil livet.

»Der er på nuværende tidspunkt ro i Timbuktu. Vi har situationen under kontrol,« siger en officer fra den maliske hær til AFP.

En indbygger i byen bekræfter, at kampene er forbi.

»Der høres ikke flere skud, men alle bliver inden døre,« siger han.

Islamisterne begyndte deres angreb sent lørdag med en selvmordsbombe mod en kontrolpost i udkanten af Timbuktu. I angrebet blev en malisk soldat såret.

Derefter trængte oprørerne ind i den byen, som franske og maliske soldater generobrede fra islamisterne efter en 10 måneder lang besættelse.

De åbnede ild fra to sider af bymidten mod en malisk militærbase og et hotel, der huser guvernøren.

Frankrig sendte en enhed på omkring 50 soldater til at hjælpe den maliske hær.

Mali har været mål for flere angreb fra islamistiske oprørere, siden Frankrig gik militært ind i landet i januar for at hjælpe med at bekæmpe oprørerne, der havde erobret den nordlige del af den tidligere franske koloni.

Den franskledede operation har drevet oprørerne ud af byerne, som de erobrede i det kaotiske kølvand på et militærkup i marts 2012.

Den franske og den internationale afrikanske styrke har gennem den seneste tid været udsat for en række selvmordsangreb og guerillaangreb i de generobrede områder.

BNB/AFP

 

Dagens Gossip