»Man kan ikke bare ansætte 8.000 flere«

»Man kan ikke bare lige ansætte 8.000 flere i den offentlige sektor,« siger finansordfører for de Radikale, Sofie Carsten Nielsen (R), kort inden Enhedslisten tropper op i Finansministeriet til det første sættemøde i forhandlingerne fredag.

»De vil have alle stillinger, der var i 2009, genoprettet, og det var det år, hvor alle kommuner sprængte rammerne langt ud over budgetterne,« fortsætter Sofie Carsten Nielsen.

Ordføreren er sikker på, at regeringen og Enhedslisten »sagtens kan finde hinanden på flere af intentionerne«, men understreger samtidig, at de Radikale ikke er indstillet på at låne flere milliarder kroner til flere tusinde genansættelser i det offentlige.

»Det er Enhedslistens politik at ansætte mange flere og formentlig også stifte yderligere gæld. Det er ikke de Radikales politik, men vi må se, hvordan vi kan forhandle os frem til en løsning,« siger Sofie Carsten Nielsen.

Enhedslisten skal til sættemøde i Finansministeriet klokken ni fredag morgen. Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og de Konservative følger senere fredag.

 

Dagens Gossip