Mand anholdt for drab på 25 politibetjente i Egypten

I angrebet tvang militante islamister to køretøjer til at stoppe og beordrede politibetjentene i køretøjerne ud. De blev tvunget til at lægge sig på jorden, hvorefter de blev skudt, skriver The Guardian.

Politibetjentene var ifølge Al Jazeeras oplysninger i civilt tøj.

Den anholdte, Adel Mohammed, der også går under navnet Adel Habara, er ifølge Al Jazeeras oplysninger allerede blevet dømt til døden in absentia for drab på soldater i Nildeltaet sidste år. Han har ifølge egyptiske soldater tilknytning til al-Qaeda. Yderligere to mænd blev anholdt sammen med Adel Mohammed, oplyser embedsfolk.

Den nordlige del af Sinaihalvøen er et nærmest lovløst område, hvor militante islamister jævnligt angriber politi og militærstyrker, og siden afsættelsen af præsident Mohamed Morsi den 3. juli er volden i området eskaleret voldsomt.

Herefter har det nordlige Sinai udviklet sig til et ekstremt farligt område. Islamister - heraf nogle med tilknytning til al-Qaeda - har øget deres tilstedeværelse og gennemført et stigende antal aktioner, selv om det egyptiske militær også har sendt forstærkninger til Sinai.

BNB

 

Dagens Gossip