Mand begår selvmord i retssalen, da dommeren finder ham skyldig i mord på sin kone

Til at begynde med lignede Anne Favilles død et tragisk uheld. Hun havde spist hjemme alene og var blevet kvalt i et stykke kylling.

Også obduktionen bekræftede den teori, men børnene var altid i tvivl. Det skriver Mirror.

Hendes mand, Mark, begyndte nemlig at opføre sig mistænkeligt, og der kom flere ting frem i sagen, som ledte mistanken hen på ham. Hustruen, som han havde været gift med i 32 år og boede sammen med i Christiansburg i Virginia, USA, havde nemlig forelsket sig i en gammel kæreste.

Efter manden var blevet mere og mere kontrollerende over for hende, havde hun fundet den gamle flamme på nettet. I marts 2000 ringede den gamle kæreste til politiet. Anne Faville havde sagt, at hun ville fortælle sin mand, at hun ville forlade ham. Nu var hun forsvundet som dug for solen.

Kort efter løb den paniske ægtemand over til naboerne og sagde, at han havde fundet sin kone død på gulvet. Hun var kold, men han formodede, at hun var blevet kvalt i noget mad og havde derfor forsøgt at lave heimlich manøvren på hende for at gøre luftvejene fri. Det hjalp ikke. Hun var død.

Efter dødsfaldet fandt politiet Anne Favilles dagbog. I den skrev hun, at hun var forelsket for første gang i 33 år. De blev mistænksomme. Det samme gjorde børnene, som fandt faderens opførsel besynderlig.

De sagsøgte ham med påstanden om, at han havde bedøvet deres mor og slået hende ihjel. Sagen blev afvist.

Læs også: Søn brugte hele sin arvede formue på at bevise, hans far var skyldig i mordet på hans mor

Der gik i alt 12 år, før sagen blev genåbnet. Der blev lavet en ny obduktionsrapport ud fra fundene i den første obduktion, da Anne Faville var blevet kremeret, og man derfor ikke kunne lave en tilbundsgående undersøgelse af liget.

Men nu viste resultaterne noget helt andet. Denne gang mente retsmedicineren, at hun var blevet kvalt. Der var betydelige blå mærker på hendes arme, hovede, ansigt og bryst. Der var også sår i hendes ansigt.

Straffede sig selv
I 2013 blev Mark Faville tiltalt for mord, og i år kom sagen for retten. Dommeren fandt den nu 70-årige ægtemand skyldig i sin kones mord, og selv døtrene vidnede imod ham.

På vej ud af retten råbte retsbetjentene “smid den, smid den”. Pludselig blev salen evakueret.

Efter få timer blev det afsløret, at Mark Faville var død af et sår, han selv havde pådraget sig. Hvordan han formåede at dræbe sig selv, vil retten ikke afsløre af hensyn til sikkerheden og så andre ikke kan følge hans eksempel. Men der var tale om et ikke-metalisk objekt, som ellers ville blive fanget af metaldetektorerne i retten.

Han fik sin dom og gav sig selv den ultimative straf.

 

Dagens Gossip