Mand brændt ihjel for at krænke koranen

En rasende folkemængde er brudt ind på en politistation og har sat ild til en mand, som var anholdt for at have vanæret Koranen, oplyser politiet i den pakistanske by Hyderabad.

Manden var en rejsende, som ifølge en imam i en landsby i Sindprovinsen havde forbrudt sig mod landets blasfemilovgivning. Han blev beskyldt for at have tilbragt torsdag aften i en moské, hvor man fredag fandt forkullede rester af Koranen.

- Han var alene i moskeen hele aftenen. Ingen andre end ham kan have brændt den hellige bog, lyder anklagerne fra imamen Maulvi Memon.

Landsbyboere gik først løs på manden og slog ham, før de overleverede ham til politiet. Nogle timer senere kom en hob på omkring 200 mennesker og hentede manden på politistationen. Uden for bygningen satte de ild til ham, og han brændte ihjel.

Politiet siger, at 30 personer er anholdt for at have taget del i drabet, mens syv politifolk er anholdt for ikke at have gjort deres pligt.

Siden 1990 er mindst 53 mennesker blevet dræbt i Pakistan for at have krænket blasfemilovene.

Blasfemi kan straffes med døden i Pakistan. Og folk er blev anholdt for blot at tale eller diskutere islam eller for ikke at tage del i protester mod film, som er blevet anset for at være fornærmende mod islam.

I nogle tilfælde er beskyldninger blevet fremsat af personer, der har skyldt penge til den person, som de har hængt ud.

I efteråret blev en 14-årig kristen pige i Pakistan beskyldt for at have brændt sider fra en bog, der citerede Koranen. Pigen var uskyldig i de anklager, som blev rettet mod hende, sagde politiet efter en efterforskning af sagen, som udløste international opstandelse.

En nabo til pigen stod senere frem og fortalte, at "beviserne" i sagen var blevet plantet for at tvinge kristne væk fra bydelen, hvor pigen boede.

I de seneste to år er to højtstående pakistanske embedsmænd blev skudt og dræbt, fordi de havde foreslået, at blasfemilovene blev ændret.

/ritzau/AFP

 

 

Dagens Gossip