Mand fængsles for at true med togbombe

Retten i Randers har tirsdag varetægtsfængslet en 46-årig mand, efter at manden mandag i et Arriva-tog mellem Ulstrup og Langå ifølge politiets sigtelse hævdede, at han var terrorist.

Manden er sigtet efter straffelovens paragraf 183a, der blandt andet handler om at gribe ind i manøvreringen af offentlige transportmidler. Strafferammen for paragraffen er fængsel på livstid.

- Det er noget, som man ser på med meget strenge øjne, fortæller politikommissær Mogens Brøndum fra Østjyllands Politi.

En eventuel straf i Arriva-sagen vil dog langt fra komme i nærheden af fængsel på livstid. Og indtil videre slipper manden da også for at komme i arresten.

- Han er varetægtsfængslet i surrogat på en psykiatrisk afdeling, fortæller Mogens Brøndum.

Ifølge politiets sigtelse skaffede manden sig adgang til togets førerkabine. Her hævdede han, at han ville udløse en eller flere bomber om bord, hvis ikke toget standsede.

Manden hævdede ifølge sigtelsen også, at han havde flere hjælpere om bord.

Mandens trusler fik lokomotivføreren til at standse toget. Politiet blev tilkaldt, togets 80 passagerer blev evakueret, og manden blev anholdt.

Derefter gik politiet i gang med at gennemsøge toget med bombehunde for at se, om der var hold i mandens trusler. Det var der ikke, og sidst på eftermiddagen blev toget frigivet.

Den 46-årige valgte efter tirsdagens retsmøde i Randers at kære dommerens afgørelse til Vestre Landsret, som i de kommende dage skal afgøre, om manden kan blive sat på fri fod, eller om han skal forblive i varetægtsfængslet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip