Mandelas barnebarn taber retssag i gravstrid

Mens den 94-årige Nelson Mandela har kæmpet for sit liv på et hospital i Pretoria, har en række af hans familiemedlemmer været i juridisk clinch med hinanden. Barnebarnet Nkosi Zwelivelile Mandela, også kaldet Mandla Mandela, har været under anklage for at have opgravet og flyttet ligene i 2011 til Mvezo, Nelson Mandelas fødested, uden samtykke fra den øvrige familie.

16 medlemmer af Mandela-familien har forsøgt at få flyttet de jordiske rester tilbage til kirkegården i landsbyen Qunu, hvor Nelson Mandela vil begraves. Det er her, apartheidstyrets banemand selv ønsker at blive begravet.

Nelson Mandela er indlagt på hospitalet, og hans tilstand er yderst kritisk. Det bekræfter retsdokumenter fra sagen onsdag.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder og information

Retsdokumenterne blev fremlagt som en del af de juridiske bestræbelser på at få bragt de jordiske rester af de tre afdøde børn til Qunu.

»Forventningen om hans forestående død er baseret på reelle og betydelige grunde. Sagsøgerne ønsker at begrave deres far,« fremgår det ifølge CNN af retsdokumenterne.

Folk har samlet sig omkring hospitalet i Pretoria, hvor der bliver sunget og bedt for Mandela.

BNB

 

Dagens Gossip