Mandelas ekskone: Han gør store fremskridt

»Jeg er ikke læge, men jeg kan sige, at i forhold til hans tilstand for nogle dage siden, er der klar bedring i hans tilstand,« sagde hun fredag ved Mandelas tidligere hjem i Soweto uden for Johannesburg ifølge Reuters.

På spørgsmålet om, hvorvidt USAs præsident, Barack Obama, som er på rejse i Afrika og ankommer til Sydafrika fredag aften, har planer om at mødes med hendes syge eksmand, lød spørgsmålet tilbage til journalisterne ifølge news24.com:

»Hvordan i alverden skulle jeg vide det?«

Journalisterne havde taget plads foran Winnie Mandelas hjem, og da hun svarede på spørgsmålene, opfordrede hun samtidig medierne til ikke at overskride grænser og til at forstå den ømtålelige situation, som familien og hovedpersonen selv, Nelson Mandela, gennemgår i øjeblikket.

Onsdag forlød det, , at Nelson Mandelas tilstand var meget kritisk, og at han ikke havde langt igen. Torsdag var hans tilstand blevet mere stabil, men dog stadig kritisk.

Fredag har flere spekuleret i, om Barack Obama vil benytte lejligheden til at besøge den aldrende anti-apartheid-helt, hvilket medførte, at flere hundreder mennesker samlede sig foran hospitalet i Pretoria for at demonstrere mod den amerikanske præsidents besøg.

Obama afviser imidlertid, at han skulle være på jagt efter en fotosession med Mandela, skriver Reuters.

 

Dagens Gossip