Manden bag bombetruslerne er ung Afghanistan-veteran

Han blev lørdag formiddag fremstillet i Københavns dommervagt, hvor han efter at have svaret beredvilligt på spørgsmålene blev varetægtsfængslet i 11 dage i surrogat på en psykiatrisk afdeling.

Han erkendte, at det var ham, der onsdag klokken 11.15 sendte en mail til DSB om, at Københavns Hovedbanegård ville blive jævnet med jorden mellem klokken 13 og 15. Han var utilfreds med DSB og mente, Hovedbanen skulle jævnes med jorden, så noget nyt kunne opstå.

»Hvorfor,« spurgte anklager Rikke Lundby Jensen ifølge bt.dk.

»Det faldt mig bare ind. Jeg har været udsendt som soldat i Afghanistan, og jeg savnede ’suset. Det var spændende,« sagde den 26-årige, hvis identitet blev beskyttet af navneforbud.

»Hvor fik du ideen fra?« ville anklageren vide.

»Jeg havde set i TV 2 News, at der var bombetrusler mod banker på Bornholm og synes, det kunne være spændende. Det var tilfældigt, at det blev DSB,« sagde den 26-årige.

Derpå erkendte han også, at han stod bag den bombetrussel, der et par timer senere blev sendt til Hotel Fredensborg i Rønne, Hotel Griffen i Rønne og Hotel Radisson Blu i København.

»Det andet kom jo ikke i Nyhederne, og jeg var utålmodig,« gav han som forklaring.

»Var du sur på dem?« spurgte anklager Rikke Lundby Jensen.

»Nej, overhovedet ikke. Jeg kendte Hotel Fredensborg, fordi jeg har arbejdet der,« svarede den 26-årige.

Hotel Fredensborg og Hotel Griffen modtog først bombetruslerne torsdag aften på grund af en serverfejl.

Den unge Afghanistan-veteran er også sigtet for bombetrusler mod Danske Bank i Rønne og Nexø på Bornholm meget tidligt onsdag morgen, men det kunne han ikke huske noget om.

Da han fik læst pågældende e-mail op, sagde han, at han med sikkerhed kunne sige, at det ikke var ham. Han ville ikke bruge de formuleringer, der var brugt i e-mailen.

Den 26-årige unge mand blev udsendt til Afghanistan i 2010 som menig soldat. Sammen med to kammerater kørte han på en vejsidebombe i en pansret lastbil, og derefter blev han sendt hjem efter fire måneder.

Lægerne konstaterede, at han led af posttraumatisk stresssyndrom, som han har fået beroligende medicin for.

Forsvaret har også betalt hans psykologbehandling frem til 2012. Indtil da klarede han sig fint.

Men da psykologbehandlingerne ophørte, savnede han mere og mere det adrenalinrus, han havde oplevet i Afghanistan.

»Det er rigtig farligt. Vi kan dø hvert øjeblik. Jeg savnede ’suset og prøvede både at køre stærkt, hoppe bungy-jump og springe ud med faldskærm. Men jeg fik ikke ’suset,« sagde han.

Den 26-årige bor sammen med sin kæreste, og han går på grundforløbet på en håndværkeruddannelse.

 

Dagens Gossip