Manden med målnæsen

Men hvad er det egentlig, Thomas Dalgaard kan bedre, end de fleste spillere, når det handler om at score mål?

- Det ved jeg ikke. Et godt spørgsmål. Målnæse kalder man det vel, siger angriberen fra Viborg FF, der lige nu fører topscorerlisten suverænt i landets næstbedste fodboldrække.

Han er endda så skarp foran mål, at Thomas Dalgaard i denne sæson er kandidat til at blive den mest effektive angriber i rækken nogensinde.

Hans foreløbige 20 mål i 22 kampe havde faktisk været nok til at vinde topscorerlisten efter sæsonafslutningen i 1. division de seneste seks sæsoner, og kun Morten Nordstrand i 2005/2006-sæsonen har i nyere tid kunnet matche Dahlgaards scoringssnit.

Nordstrand scorede 29 mål i 30 kampe for Lyngby det år, men det er ikke en målsætning i sig selv for Thomas Dalgaard at overgå Morten Nordstrand.

- Jeg har altid en personlig målsætning om at blive topscorer. Men om jeg lige scorer flere end Nordstrand, det har jeg ikke tænkt så meget over. Men jeg har en målsætning om at lave 30 mål i denne sæson, så hvis jeg når det, overhaler jeg ham, konstaterer Thomas Dalgaard med en succesrig angribers selvtillid.

Vil Viborg-spilleren være historisk, skal han dog stramme sig en smule mere an. Den mest scorende i næstbedste række er nemlig ØB-spilleren Carl Aage Præst, der i 1945/46 scorede 32 mål. Holbæks Søren Lindsted nåede i 1978 op på 30 mål, mens Morten Nordstrand indtil nu er nummer tre på denne all star-liste.

Selv om Thomas Dahlgaard sælger sine angriber-kvaliteter på bedste vis, står Superligaklubberne dog ikke i kø for at sikre sig en topscorers underskrift.

- Jeg ved ikke helt, hvor vildt det er. Der er da noget, der rører lidt på sig, men det er ikke noget, jeg har så meget at sige til. Der kommer en gang imellem klubber og kigger, men det er ikke noget, der er blevet konkret endnu, siger Thomas Dalgaard.

Den 28-årige angriber lægger dog ikke skjul på, at han gerne vil prøve sig af på højeste plan igen.

- Man vil altid spille så højt som muligt. Så jeg har da ambitioner om at spille i Superligaen igen, siger Thomas Dalgaard, der ikke vil love, at han bliver i Viborg i al evighed, uanset om holdet veksler den nuværende tredjeplads til en oprykning til Superligaen eller ej.

- Jeg er glad for at være i Viborg. Men det kan man hurtigt blive et andet sted også. Og man skifter jo meget nu til dags. Men jeg håber da, at vi rykker op til sommer. Det kunne være fedt, siger angriberen, der har kontrakt med Viborg resten af 2013.

Thomas Dalgaard har tidligere stiftet bekendtskab med Superligaen. Han spillede 31 kampe for Randers FC i bedste række, inden han blev solgt til den tyrkiske klub Manisaspor i januar 2008.

Her nåede han dog kun at deltage i to kampe, inden Manisaspor rykkede ned. Så blev Thomas Dalgaard fritstillet og returnerede til hjemegnens klub, Skive IK, hvor han var, indtil Viborg FF fik færten af hans målnæse for lidt over et år siden.

 

Dagens Gossip