Mange 3Fere tager syge på job

Frygten for fyresedlen er så stor, at hver anden 3Fer går syg på job, viser en undersøgelse, der er lavet af Analyse Danmark blandt 1.229 3Fere i job.

Ifølge undersøgelsen frygter hver tredje 3Fer at miste jobbet. Mere end halvdelen af dem, der frygter at blive arbejdsløse - 55 procent - tager syge på job, og 43 procent af samtlige 3Fere i undersøgelsen siger, at de tager syge på job på grund af den økonomiske krise.

Arbejdspsykolog Einar Baldursson fortæller, at mange føler sig pressede.

»Det er en hel stribe farer, der rammer 3Ferne: Arbejdsløshed er kun én af dem. De andre er billig arbejdskraft fra Østeuropa, stram privatøkonomi og forringede dagpenge: De er klemt i et hjørne, og det er dér, vi som mennesker har det sværest,« siger Einar Baldursson til fagbladet.

Ifølge undersøgelsen tager 14 procent af 3Ferne dagligt smertestillende piller, inden de skal på arbejde, og ni procent gør det på ugentlig basis.

»Der er rigtig mange piller i den usikkerhed,« siger arbejdspsykologen og tilføjer:

»Det er klart, at når sikkerhedsnettet i samfundet er svækket, presser det folk. Folk spørger sig selv, om de kan klare sig, hvis de bliver arbejdsløse. Og der kan mange se, at de ikke vil kunne klare den.«

Ifølge 3Fs forbundssekretær, Poul Erik Skov Christensen, er tallene et klart signal om, at folk er bekymrede.

»Det er rigtig trist, at folk går halvsyge på arbejde. Det er nyt i mine øjne, at folk reagerer sådan,« siger han.

 

Dagens Gossip