»Vi har ingen problemer med at rekruttere på det område. Vi er så heldige, at vi tilbyder et interessant job, der giver god mening, og det er mange interesserede i,« siger han.
Til gengæld vil han ikke sige noget om, hvor mange spioner, der er ansat i FE, eller deres arbejdsopgaver, da det er tophemmelige oplysninger.
Thomas Ahrenkiel forklarer dog over for Politiken, at langt de fleste oplysninger, som spionerne indhenter, kommer fra åbne kilder på eksempelvis internettet eller er opsnappet fra elektroniske data. Hertil kommer oplysninger fra lukkede datanetværk, som man på den ene eller den anden måde bryder ind i.
Hvis man vil gøre sig forhåbninger om at blive spion i EF, kræver det ifølge Thomas Ahrenkiel gode evner i arabisk og flair for fremmede gevandter.
Han understreger desuden, at EF overvejer det nøje, før tjenesten sender danskere ud på opgave.
»Vi skal tænke os grundigt om, hvis vi bruger menneskelige kilder. Vi løber en betydelig risiko for dem, så vi indsætter dem kun der, hvor der ikke er andre muligheder, og hvor det er nødvendigt. Ikke andre steder,« siger han til Politiken.
Omkring 10 procent af FEs nøglemedarbejdere er folk med anden etnisk baggrund end dansk.