Mange forældre på plads i retten i Præstø-sag

På dag to i Præstø-sagen sidder Lundby Efterskoles forstander, 57-årige Truels Achton Truelsen, i vidneskranken.

Flere af børnenes forældre er fredag mødt op i Retten i Nykøbing Falster. Det samme er venner og familie til Lundby Efterskoles forstander.

Anklager Michael Boolsen spørger ind til, om Lundby Efterskoles friluftslinje har været bemandet af lærere, som har haft den fornødne faglighed.

Retssagen skal placere ansvaret for den tragiske kæntringsulykke 11. februar forrige år, der kostede læreren Michael Jørgensen livet.

Da dragebåden kæntrede faldt to lærere og 13 elever i det blot to grader varme vand.

Anklageren spørger skolens forstander, om ikke det er sværere at definere faglighed inden for friluftsliv end i eksempelvis tysk.

- Der findes mange forskellige friluftsuddannelser. Og hvis vi taler specifikt om sejlads, så har vi haft to lærere med stor erfaring indenfor sejlads. Og dem har jeg hældet meget til, forklarer Truels Achton Truelsen.

- Den ene var Michael Jørgensen, der forestod sejladsen på den pågældende dag, siger forstander Truels Achton Truelsen.

- Han har blandt andet haft noget tid i søværnet, og han har forestået en masse af vores tidligere aktiviteter med kano.

- Jeg var ikke et sekund i tvivl om, at han vidste, hvordan man sejler en kano.

- Jeg har brugt mange timer sammen med Michael. Så jeg vidste, at han brugte rigtig meget tid på alt, hvad der havde med vandsport at gøre.

Truels Achton Truelsen fortæller desuden, at den nu afdøde lærer var skolens tillidsrepræsentant, og at han derfor var tæt på skolens ledelse.

Senere fredag skal efterskolens viceforstander, Lars Jensen, afhøres som vidne.

/ritzau/

 

 

Dagens Gossip