For mange selfies kan være tegn på sygdom: Nu kan du udregne dit eget selfie-index

Det lyder måske som noget værre vås, men det er det ikke, for nu har nye studier påvist en sammenhæng mellem, hvordan vi eksponerer os selv på sociale medier, og hvordan vi har det. Det skriver Aftonbladet.

Og er man en af de mange danskere, som er hoppet med på selfie-bølgen og poster hundredevis af dem på sociale medier, ja så kan det være tegn på, at man lider af dårlig selvtillid eller har en potentielt farlig diagnose som narcissisme eller dysmorfobi, der er en vrangforestilling af sit eget udseende.

Forskerne har derfor fundet en formel på et såkaldt selfie-index, der er er andelen af selfies per 50 billeder på for eksempel Instagram.

LÆS OGSÅ: Fire kendte danskere med et usundt højt selfie-index

Når man skal regne sit eget selfie-index ud, skal man kigge på, hvor mange selfies, man har uploadet blandt de sidste 50 billeder og gange med to. Så får man et selfie-index, der kan omsættes til en tabel.

Eksempel: Jacob identificerer sig selv på 38 af sine seneste 50 billeder på Instagram og ganger således 38 med to, der giver en værdi på 76.

Her kan du se, hvad dit selfie-index siger om dig:

0-20:  Sundt niveau
21-40: Værdien giver anledning til let bekymring, men er stadig inden for det sunde nivaeu.
41-60: Tal med nogen, måske en ven.
61-80: Tal med en læge.
81-90: Du viser tegn på sygdom.
91-100: Du har brug for hjælp og behandling.

Hvad lander dit eget selfie-index på?

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip