Mange sigtede efter aktioner mod hashklubber

Syd- og Sønderjyllands Politi har de seneste uger gennemført en række aktioner mod såkaldte hashklubber i Esbjerg.

- Det sker blandt andet for at stresse forhandlerne af hash, siger linjechef for lokalpolitiet Lars Bræmhøj. Samtidig har politiet kunnet sigte både bagmænd og forhandlere. I en konkret verserende sag er en mand fra Esbjerg blevet varetægtsfængslet. Han er sigtet for at have videresolgt i alt 40 kilo hash. I samme sag er en lang række personer sigtet for detailsalg af den omtalte hash.

Indsatsen fortsætter

Statistikken viser da også, at antallet af sigtelser for salg af euforisende stoffer i Esbjerg kommune ved årets udgang vil blive det næsthøjeste i de seneste tre år. Det skyldes det fokus, politiet har på området.

- Der er helt klar behov for indsatsen og for, at vi fastholder trykket på miljøet, siger Lars Bræmhøj. Vi ved jo udmærket godt, at så snart en forhandler lukker ned det ene sted, så starter han eller en anden som oftest et nyt sted. Så det her er en never-ending-story.

Tip er vigtige

For at kunne sætte mest effektivt ind er det vigtigt for politiet at få så mange tip som muligt om, hvor handelen foregår. Efterretningerne giver et billede af struktur og organisation, så aktionerne kan komme på de rigtige steder og på de rigtige tidspunkter i forhold til, at det er bagmændene, politiet gerne vil have stoppet.

Også fra lokalstationerne i Sønderborg, Aabenraa, Tønder, Haderslev, Vejen, Ribe og Varde gennemføres der aktioner mod miljøet, når der er tilstrækkeligt med informationer, der peger i retning af salgssteder, men i de mindre byer er egentlige hashklubber forholdsvist sjældne.

 

Dagens Gossip