Manglende væske får dig til at se tyk ud

Går du og holder igen med at drikke, fordi du skal passe kjolen til aftens fest, så kan du godt droppe det, for du får ikke fladere mave af den grund. Tværtimod! Du risikerer at blive oppustet, hvis du ikke får nok væske, skriver Huffington Post.Lone Dybkjær har besluttet at holde pause med medicin mod kræft


Ernæringsekspert Marilyn Glenville forklarer, at du faktisk godt kan blive utrolig oppustet, hvis du er dehydreret. Det skyldes, at din krop vil tilbageholde væske, når den er dehydreret, på samme måde som når du sulter dig, så vil din krop forsøge at holde på det fedt, du har. Kan du derfor mærke, at du holder på din væske, så skal du forsøge at drikke noget mere. Undgå blot kulsyreholdige drikkevarer, som vil forværre problemet. Drik i stedet et helt almindeligt glas vand eller urtete.Er du træt af at ligne en gravid? Få tips til gode madvarer, der gør maven flad


Så nemt bliver du oppustet


Mangel på væske er desværre ikke den eneste ting, der kan gøre dig oppustet. Og det er meget irriterende med en oppustet mave, der bare stritter, bedst som du skal til fest. Du kan derfor prøve at undgå visse situationer, hvis du gerne vil have en flad mave.Først og fremmest skal du sørge for ikke at blive stresset, for kroppen kan reagerer ved at drive blod væk fra den normale fordøjelses proces, forklarer doktor Anne Nedrow.

Samtidig vil stress formentlig fremdrive dårlige vaner som at tygge tyggegummi, drikke sodavand eller sluge luft, og her forslår doktor Anne Nedrow, at du løber en tur eller dyrker yoga.Du kan også blive oppustet af at spise for meget eller spise for hurtigt og drikke med et sugerør, for det kan give luftbobler i maven, som gør dig oppustet.

Vil du undgå at være oppustet, så kræver det altså, at du tager den med ro, når du spiser og sørger for at få den væske, du har behov for.

Af Mette Skøtt, NewsDesk, Aller Media 

Dagens Gossip