Manu Sareen: Der er uenighed i partiet

Ifølge ligestillingsminister Manu Sareen (R) er det godt, at der er plads til uenighed i partiet, og han minder om, at for Lone Dybkjær og regeringen er målet det samme, nemlig at mændene skal tage mere barsel.

»For mig er der ikke noget nyt eller odiøst i, at hun har den holdning, for jeg har kendt Lone mange år, og jeg ved, at det er noget, som hun har stået for i mange år også. Det er fint, og det er også fint, at vi kan rumme den uenighed,« siger Manu Sareen.

»Det, man skal skrive sig bag øret, og det er vigtigt, er, at målet er det samme. Om man bruger det ene eller det andet værktøj, vil vi gerne have, at mænd tager mere barsel, og det har vi brugt en incitamentsstruktur til, og det håber jeg virkelig kommer til at virke,« siger ministeren.

Den radikale leder, Margrethe Vestager (R), har offentligt sagt, at det var Socialdemokraterne, der stod bag den droppede øremærkede barsel til mænd. Ifølge Manu Sareen er der dog ikke tale om, at de Radikale har givet efter for socialdemokratisk pres.

»Det handler ikke om at give op eller ikke give op. Der er altid forhandlinger i en regering, og det har der også været på det her område. Nu står vi samlet bag den incitamentmodel, som vi har fået lagt for dagen, og jeg glæder mig meget til at se, om den virker,« siger han.

 

Dagens Gossip