Maratonkamp gav Frederikshavn matchbold

Torsdag aften blev den femte finalekamp i AL-Bank Ligaen spillet i Scanel Hockey Arena i Frederikshavn. Spørgsmålet var, om det blev endnu en hjemmesejr, og dermed matchbold til Frederikshavn White Hawks, eller om gæsterne fra Sønderjyske kunne tage fordelen med hjem til Vojens før sjette finalekamp på søndag.

Frederikshavn havde før torsdagens kamp vundet alle syv hjemmekampe hidtil i slutspillet, og det var da også hjemmeholdet, der kom først på tavlen. Godt et kvarter inde i første periode slog Oscar Andersson til med et skud udefra. Trafik foran mål gjorde, at Alfie Michaud i Sønderjyskes mål havde et begrænset udsyn til Andersson, og så var pucken over stregen.

Den føring holdt indtil halvandet minut før pausen i anden periode. Her kunne Sønderjyskes Steffen Frank score sit femte mål i slutspillet, da han fik pucken serveret af Jason Walters og sikkert kunne støde den ind bag Bryan Hogan.

Dermed var der lagt op til endnu en tæt dyst i tredje periode. De 2305 tilskuere blev vidne til en stillingskrig, hvor holdene passede på ikke at begå fejl. Selvom begge mandskaber fik mulighed for at spille powerplay, var der ligesom i søndagens kamp ikke nogen af holdene, der formåede at score i overtal.

Tredje periode forblev målløs, og dermed skulle de to duellanter for første gang i finaleserien ud i overtid. Gæsterne indledet fjerde periode med 1.57 minuts powerplay, men heller ikke denne gang kom der noget ud af at være en mand i overtal, selvom spillet foregik i Frederikshavns zone.

Efter godt seks et halvt minut fik Sønderjyske endnu et powerplay, men heller ikke denne gang bar det frugt, selvom træner Mario Simioni brugte sin timeout. Der blev skudt mere på mål, men det blev aldrig rigtig farligt.

Med seks et halvt minut tilbage af fjerde periode fik Morten Lie en gylden chance for at lukke kampen, da han opsnappede pucken lige uden for Sønderjyskes blue line og løb mod Michaud i buret, men den canadiske målmand holdt hovedet koldt og blev den store mod Lie.

Med et lille minut tilbage af fjerde periode kunne Kim Lykkeskov og Mads Lund have gjort Walters og Frank kunststykket fra anden periode efter, men Hogan stod i vejen for Lunds afslutning.

Frederikshavn havde et par store scoringschancer inden for de første fem minutter af femte periode, men Michaud fik pareret og holdt Sønderjyske inde i kampen.

Spillerne begyndte at se mere og mere trætte ud, og det begyndte at se ud, som om der skulle en enkeltmandspræstation til at afgøre kampen.

99 skud på mål havde de to hold haft til sammen efter fem perioder, og kun to gange var pucken kommet over stregen i løbet af de 100 minutters spilletid. Men der skulle findes en vinder, så Frederikshavn og Sønderjyske tog også hul på sjette periode.

Frederikshavn så ud til at have mest tilbage i benene i sjette periode, og efter et par angreb, der ikke førte noget med sig, kunne Robin Bergman sætte punktum for maratonkampen efter tre minutter og 33 sekunder. Han førte selv pucken ind i Sønderjyskes zone og satte pucken op i det lange hjørne bag Alfie Michaud.

Mens der i de fire første finalekampe var scoret mellem fire og syv mål på 60 minutter, tog det altså de to hold 103.33 minutter at score tre mål torsdag aften i den femte finalekamp.

Dermed står Frederikshavn med en matchbold, når de to hold mødes søndag kl. 16 i Se Arena i Vojens.

Frederikshavn White Hawks - Sønderjyske 2-1Periodecifre: 1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-0, 1-0

 

Dagens Gossip