Marc Jacobs: Min efterfølger er genial

Den 50-årige designer Marc Jacobs mener, at hans efterfølger Nicolas Ghesquiére er et genialt valg til at efterfølge ham hos Louis Vuitton.

Marc Jacobs er blevet vraget af kæresten på Instagram. Se hvordan på ELLE.dk

Marc Jacobs forlod sit job som kreativ direktør hos luksusmærket tilbage i oktober, og giver nu sin efterfølger en tommelfinger op.

Han er nemlig spændt på at se de ændringer, som Nicolas Ghesquiére kommer til at bringe med sig til modehuset.

- Han er en genial designer, og han vil gøre noget helt anderledes. Jeg har altid beundret Nicolas, siger Marc Jacobs til Daily Telegraph.

Marc Jacobs har en sund frygt

Derfor ser han også frem til, at der nu bliver sat en ny dagsorden hos Louis Vuitton.

- Tingene bliver nødt til at ændre sig. Jeg er virkelig glad for, at én jeg respekterer og beundrer og synes er virkelig fantastisk tager over, siger Marc Jacobs til avisen.

Marc Jacobs har valgt at forlade Louis Vuitton efter 16 år. Læs mere på ELLE.dk

Designeren forlod Louis Vuitton for at koncentrere sig om sit eget brand og forberede sig til en børsnotering, hvor aktier i mærket bliver solgt til offentligheden.

- Jeg er en lille smule bange. En sund frygt. Jeg ved ikke, hvad det hele skal ende med. Jeg har dog lært meget af at arbejde for Vuitton, siger Marc Jacobs.

Marc Jacobs viser sin sidste kollektion for Vuitton

Samtidig løfter han en smule af sløret for hans sidste show for mærket ved Paris Fashion Week. Han vidste dog ikke, at forår/sommer 2014 kollektionen skulle blive hans sidste for Louis Vuitton.

- Det, der inspirerede mig, var brudstykker fra tidligere shows malet sort. Min ide var, at jeg ikke vidste, hvad jeg ville lave, så vi lavede det hele sort, siger Marc Jacobs.

Designeren har været ansat hos Louis Vuitton siden 1997, hvor han blandt andet stod for mærkets første ready-to-wear linje.

Af Juliane Olsen, ELLE.dk/NewsDesk Aller Media

 

Dagens Gossip