Margrethes vagter reddede ældre mands liv

En ældre mand kan takke fire soldater fra Den Kongelige Livgarde for, at han er i live. Tirsdag eftermiddag havde han og hustruen taget turen til Amalienborg for at se barnebarnet på vagt. Men på Amaliegade 150 meter fra Slotspladsen i retning mod Kastellet fik manden et ildebefindende.

Forbipasserende alarmerede posterne ved Frederik d. 8. Palæ, som tog kontakt til sergenten.

- Sergenten og tre postfrie gardere løb til stedet. Der var allerede en del mennesker samlet, men ingen gjorde noget. Der lå også en hjertestarter, men ingen vidste, hvordan den virkede, fortæller kaptajn Martin Lihme til Dagens.dk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

De fire gardere gik omgående i gang med at udøve livreddende førstehjælp til den bevidstløse mand. Både med hjertestarteren, hjertemassage med hænderne og kunstigt åndedræt.

- De sørger også for, at hustruen kommer væk. Der var ingen grund til, at hun skulle se det, siger Martin Lihme og fortsætter:

- Efter tre-fire minutter kommer der en ambulance til stedet og redningsfolkene tager over. Manden bliver kørt til Rigshospitalet. Barnebarnet bliver afløst på sin vagt og bliver også kørt ind til hospitalet, hvor han møder sin mor.

Reddede mandens liv

Efterfølgende tog behandlerne kontakt til vagten og meddelte sergenten, at manden var i live ved ankomsten til hospitalet.

- Drengene fik ros for deres indsats og handlekraft. Den seneste melding, jeg har fået, er, at manden er blevet kørt til scanning, siger Martin Lihme.

Han ser også tilbage på episoden med glæde.

- Det er en stor tilfredsstillelse, at den træning, vi laver, også kan redde liv i virkeligheden. Vi træner og repeterer jævnligt, og det er dejligt at se, at det virker, siger Martin Lihme.

Se billedet af de tre gardere og sergenten, der reddede den ældre mands liv, her:

 

Dagens Gossip