Markant fald i antallet af arbejdsskader

Markant færre arbejdsulykker og færre tabte arbejdstimer i forbindelse med arbejdsulykker på tværs af samtlige brancher.

Det er den glædelige konklusion i DA's nye statistisk over arbejdsulykker.

- Antallet af arbejdsulykker er faldet markant hen over et år. Det er helt klart et resultat af den målrettede indsats, de danske virksomheder har gennemført for at forebygge ulykker på arbejdet, mener arbejdsmiljøchef Anders Just Pedersen, DI.

Samlet set har der været et fald i ulykkesfrekvensen på 14 procent inden for DA-området.

- Virksomhederne har arbejdet systematisk med sikkerhed på virksomhederne. Noget, som man har haft fokus på, er at adskille gående og kørende trafik, så der ikke kører trucks, der hvor man går. Det er en klassisk ulykke, siger Anders Just Pedersen.

Fremstillingsvirksomheder havde 11,4 arbejdsulykker per en million arbejdstimer.

Det er mindre end de serviceprægede virksomheder og bygge- og anlægsvirksomheder med henholdsvis 18,2 og 21,8 arbejdsulykker per en million arbejdstimer.

De brancher har dog også haft fine fald i ulykkesfrekvensen - service med 9 procent og bygge og anlæg med 15 procent.

- Dermed er vi nået et vigtigt skridt i at nå målet om, at antallet af alvorlige arbejdsulykker frem mod 2020 skal reduceres med 25 procent, siger Anders Just Pedersen.

Også fraværet i forbindelse med arbejdsulykker er faldet fra 2011 til 2012. For hele DA-området er det gået fra 3,0 til 2,7 tabte arbejdstimer per 1000 præsterede timer.

Siden 1998 er antallet af arbejdsulykker på virksomheder faldet støt.

/ritzau/

 

Dagens Gossip