Markant formand-støtte til Annette Vilhelmsen

19/09/2012 22:30

Newspaq

Nyheder
Endnu et SF-folketingsmedlem, arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen, stiller sig nu bag erhvervs- og socialordfører Annette Vilhelmsen, som kæmper med sundhedsminister Astrid Krag om at blive SF-formand efter Villy Søvndal. - Jeg har besluttet mig for at støtte Annette Vilhelmsen som kandidat til formandsposten i SF, siger Eigil Andersen. Han mener, at Vilhelmsen vil være god til at samle SF, og at hun repræsenterer bredden i partiet. Han stoler også på hendes evner, når det gælder den regering, som SF er en del af sammen med Socialdemokraterne og De Radikale. - Hun er realistisk og pragmatisk i forbindelse med regeringssamarbejdet, siger han. Eigil Andersen fremhæver Annette Vilhelmsens erfaring fra kommunalpolitisk arbejde i Kerteminde og siger: - Hun har et stort socialt hjerte og gode visioner for SF's politik. Folketingsgruppen i SF menes at være delt nogenlunde midt over, når det gælder valget mellem Vilhelmsen og Krag. Hidtil har også Anne Baastrup og Lisbeth Bech Poulsen talt rosende om Annette Vilhelmsen. Astrid Krag har til gengæld fået opbakning fra miljøminister Ida Auken og energi- og klimaordfører Steen Gade. Indtil fredag klokken 12 kan nye kandidater melde sig. Den endelige afgørelse skal foregå ved en urafstemning i SF. Melder der sig flere end to kandidater, skal et ekstraordinært landsmøde afgøre, hvilke to kandidater, der skal stemmes om ved urafstemningen. Villy Søvndal meldte sin afgang tidligere på måneden.

Mest læste i dag

Endnu et SF-folketingsmedlem, arbejdsmarkedsordfører Eigil Andersen, stiller sig nu bag erhvervs- og socialordfører Annette Vilhelmsen, som kæmper med sundhedsminister Astrid Krag om at blive SF-formand efter Villy Søvndal.

- Jeg har besluttet mig for at støtte Annette Vilhelmsen som kandidat til formandsposten i SF, siger Eigil Andersen.

Han mener, at Vilhelmsen vil være god til at samle SF, og at hun repræsenterer bredden i partiet.

Han stoler også på hendes evner, når det gælder den regering, som SF er en del af sammen med Socialdemokraterne og De Radikale.

- Hun er realistisk og pragmatisk i forbindelse med regeringssamarbejdet, siger han.

Eigil Andersen fremhæver Annette Vilhelmsens erfaring fra kommunalpolitisk arbejde i Kerteminde og siger:

- Hun har et stort socialt hjerte og gode visioner for SF's politik.

Folketingsgruppen i SF menes at være delt nogenlunde midt over, når det gælder valget mellem Vilhelmsen og Krag.

Hidtil har også Anne Baastrup og Lisbeth Bech Poulsen talt rosende om Annette Vilhelmsen. Astrid Krag har til gengæld fået opbakning fra miljøminister Ida Auken og energi- og klimaordfører Steen Gade.

Indtil fredag klokken 12 kan nye kandidater melde sig. Den endelige afgørelse skal foregå ved en urafstemning i SF.

Melder der sig flere end to kandidater, skal et ekstraordinært landsmøde afgøre, hvilke to kandidater, der skal stemmes om ved urafstemningen.

Villy Søvndal meldte sin afgang tidligere på måneden.