Martin afgiver gul førertrøje: Mærkede smerten med det samme

Skrevet af admin

10/07/2015

Dagens topnyheder

Tyske Tony Martin (Etixx-Quick-Step) mærkede med det samme, at noget var galt, da han styrtede blot 800 meter før mål på torsdagens etape i Tour de France.

Den gule førertrøjes forhjul fik fat i baghjulet på rytteren foran, styrtede og plantede overkroppen direkte i asfalten, hvilket betød, at han brækkede kravebenet og måtte udgå fra årets Tour.

- Jeg styrtede ved relativ lav fart med min fulde kropsvægt på min venstre skulder. Jeg mærkede med det samme, at noget var brækket. Vi fik lavet en røntgenundersøgelse lige efter afslutningen, fordi jeg tænkte "ok, måske tager jeg fejl. Måske kan jeg starte i morgen."

- Men nu er det bekræftet, at min kraveben er brækket, siger Tony Martin ifølge Etixx-Quick-Steps hjemmeside.

Med holdkammeraternes hjælp færdiggjorde den hårdt medtagede tysker løbet med én arm på styret og en anden i hvileposition.

Frustrationerne over at plante ansigtet i asfalten og udgå af årets Tour, stod i skærende kontrast til Tony Martins glædestårer blot to dage før, da han sled sig først i mål og den gule trøje på sin holdkammerats cykel efter en defekt på sin egen.

- Det har været som en film, en følelsesmæssig rutsjebanetur under denne Tour. Nu er jeg virkelig ked af det. Holdet gav alt for at beskytte trøjen i dag.

- Jeg ville virkelig ønske, at jeg kunne fortsætte, selv bare at begynde i morgen (fredag red.), selvom den er brækket. Jeg ville ønske, jeg kunne ære trøjen og bære den en sidste gang ved en ceremoni ved startlinjen.

- Jeg kunne nyde det en lille smule mere, end jeg har gjort de sidste dage og så stoppe, siger han.

Den dramatiske afslutning på torsdagens etape overskyggede fuldstændig, at hans normalt anonyme holdkammerat Zdenek Stybar snød det resterende felt under forvirringen efter styrtet og vandt etapen.

- Med Stybar var det sådan et godt øjeblik. Det er så mærkeligt at være så ked af det og alligevel så glade sammen. Jeg sagde til Stybar, at han ikke skulle være ked af det på mine vegne. Jeg bad ham nyde hans dag, for han fortjener det.

- Sådan er Tour de France, siger Martin, som flyver til et hospital i Hamburg for at blive opereret.

Den 30-årige Chris Froome (Sky) overtager den gule trøje fredag.

/ritzau/