Martin fik et chok, da han så dette billede af sin egen mund

Martin Sandqvist fra Nittedal i Norge fik et stort chok, da han så billederne, som hans egen tandlæge har taget af hans mund.

Det skriver blandt andre norske Nettavisen.

Den 47-årige nordmand har nemlig brugt snus hver dag de sidste 30 år. De sidste par år har han brugt halvanden æske snus dagligt.

- Jeg var så afhængig, at jeg automatisk lagde snus ind i søvne, fortæller Martin Sandqvist.

Men da tandlægen sidste sommer tog billeder, der viste hvor meget hans mund havde taget skade af det store snusforbrug, fik han en brat opvågnen.

Ved en af hjørnetænderne havde tandkødet trukket sig helt tilbage. Noget af knoglen var væk, og store dele af roden var helt blottet. Desuden havde Martin Sandqvist seks åbne sår i munden.

- Der var en sviende smerte hver gang, jeg lagde ny snus ind, men det plejer jo at svi, så jeg tænkte ikke over det. Jeg plejer heller ikke at krænge læben op foran spejlet, så jeg havde ikke set, hvor slemt det var, før tandlægen gjorde det, siger han.

Den 47-årige blev straks henvist til Tandlægehøjskolen i Norge, hvor de skulle ndersøge, om han havde kræft i munden. Det havde han heldigvis ikke.

Trods den voldsomme oplevelse, har Martin Sandqvist endnu ikke helt kunnet tage sig sammen til at lægge snustobakken permanent på hylden.

- Jeg snuser stadig i dag, men nøjes med en æske snus hver fjortende dag, siger han, men understreger, at hans klare mål er at stoppe helt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip