Mary besøger syriske flygtninge

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Christian Friis Bach (R) rejser tirsdag til Jordan for at sætte fokus på konflikten i Syrien og de millioner af flygtninge, der strømmer ind over grænserne til nabolandene, som blandt andre Jordan.

Det royale besøg består af et besøg i en flygtningelejr, hvor kronprinsessen og udviklingsministeren skal tale med syriske flygtninge og danne sig et indtryk af situationen i det uroplagede land.

- Konflikten har udviklet sig til den største humanitære katastrofe i vor tid, og behovet for international nødhjælp vokser i takt med de massive flygtningestrømme, siger udviklingsminister Christian Friis Bach i en pressemeddelelse.

Kronprinsessen er med i sin egenskab som protektor for Dansk Flygtningehjælp, der sammen med Dansk Røde Kors er blandt de få nødhjælpsorganisationer, der har det syriske regimes tilladelse til at operere i landet.

Organisationerne står blandt andet for uddeling af basal nødhjælp i flygtningelejrene til krigens ofre. Både i nabolandene, men også inde bag grænserne i det konfliktramte land, hvor regimets styrker forsat bekæmper oprørernes væbnede opstand.

Mere end seks millioner mennesker er sendt på flugt på grund af den syriske borgerkrig. Knap to millioner er flygtet til nabolande som Jordan og Libanon, mens omkring fire millioner stadig befinder sig i Syrien. Udviklingsministeren har derfor fokus på at finde flere penge.

- Danmark har allerede bidraget med 336 millioner kroner i humanitær bistand. Krisen i Syrien har været med til at tømme vores nødhjælpskasse.

- Men vi bliver nødt til finde flere penge, så vi kan følge med efterspørgslen på blandt andet tæpper, vand, mad ­­- og hjælpe de tusindvis af børn i flygtningelejrene, siger Christian Friis Bach.

/ritzau/

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip