Maskingevær og maskinpistoler fundet hos 51-årig på Amager

På adressen fandt politiet således 15 skydevåben skjult i et rum med udvendig adgang. Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

I forbindelse med efterforskningen af andre våbensager, var politiet kommet på sporet af, at den 51-årige mand opbevarede et større antal ulovlige våben. Torsdag besøgte politiet derfor mandens adresse med en ransagningskendelse. Foruden de 15 skydevåben fandt betjentene en større mængde skarp og løs ammunition i huset.

Manden blev anholdt og fremstillet i et grundlovsforhør bag lukkede døre fredag eftermiddag, sigtet for ulovlig våbenbesiddelse. Han blev dog efterfølgende løsladt.

»Der er intet, der tyder på, at han skulle være leverandør til bande- eller rockermiljøet. Alt tyder på, at det er arvede våben,« siger senioranklager Kathrine Krejbjerg til b.dk.

Siden slutningen af 2011 har Task Force Øst haft særligt fokus på, hvem der forsyner rocker- og bandemedlemmerne med våben, fortæller efterforskningsleder Lisbeth Jessen.

»Igennem det arbejde har vi opbygget en masse viden om forsyningslinjerne, og der dukker med jævne mellemrum nye navne op,« siger hun til b.dk.

En del våben smugles ind i Danmark fra udlandet, mens andre stjæles fra våbensamlere her i landet. Desuden er der flere eksempler på, at helt »almindelige« borgere sælger til de kriminelle grupperinger.

»Vi har haft flere store sager, hvor folk med relationer til det legale våbenmiljø har haft en ulovlig bibeskæftigelse, hvor de har kanaliseret våben ud i det kriminelle miljø,« siger Lisbeth Jessen.

I to sagskomplekser fra 2011 fandt politifolk cirka 150 skydevåben, heriblandt automatiske rifler og maskinpistoler, under ransagninger flere steder på Sjælland. Under de efterfølgende retssager kom det frem, at våbenhandlerne var ganske almindelige, ustraffede borgere, der solgte våben til blandt andre unge indvandrere med relation til det storkøbenhavnske bandemiljø.

Samtidig lykkedes det politiet at beslaglægge de fleste af de resterende militære våben fra det store røveri på Antvorskov Kaserne i 2009, hvor i alt 201 våben blev stjålet af bevæbnede røvere.

BNB

 

Dagens Gossip