Massakren i det sønderjyske

Første akt i ishockeydramaet »Massakren i Vojens« med tre skadede Rødovre-spillere sluttede mandag i Disciplinærudvalget. Sønderjyskes canadiske forward, Jason Walters, fik seks spilledages karantæne.

Når Sønderjyske har sundet sig, risikerer de at få et nyt slag over snuden. Tirsdag behandler Disciplinærudvalget sagen mod en anden sønderjysk spiller, Mads Lund, og det ligner også en ufrivillig pause.

Derimod sker der ikke mere i sagen mod Sønderjyskes Thomas Spelling, som tacklede Mathias Larsen i ryggen, så Rødovre-backen brækkede næsen i sit sammenstød med banden. Det bliver ved de to plus ti minutter, han fik i fredags.

Omstridte Jason Walters har lig i lasten fra både tiden i Herning og sidste sæson i Sønderjyske. Om de spillede ind skal være usagt, men Disciplinærudvalget har statueret et eksempel.

Dén hensynsløse og farlige blind-side-tackling, han satte i hovedet og nakken på Sebastian Bergholt og tilsidesatte Rødovre-spillerens sikkerhed var grov. Meget grov. Og tolereres ikke.

Tacklingen mindede om dén, Montreal Canadiens’ Lars Eller kom ud for i playoffkampen mod Ottawa Senators i maj.

Sebastian Bergholt lå kortvarig bevidstløs på isen, overrev ledbånd i højre skulder og fik hjernerystelse, mens Mads Lunds farlige tackling i ryggen mod Morten Allesøe gav Rødovre-spilleren en brækket hånd og overrevne ledbånd i hånden. Han nåede at sætte hænderne på, inden han smadrede ind i endebanden.

Sebastian Bergholt og Morten Allesøe er begge ude på ubestemt tid. Men der går flere uger, inden de er tilbage.

I Sønderjyske pointerer sportschef Søren Stockfisch, at det ikke var Jason Walters’ hensigt at skade en modstander.

- Jeg er lidt overrasket over karantænens størrelse. Nu er den så dugfrisk, at vi ikke har besluttet, om vi vil anke.

 

Dagens Gossip