Massivt flertal for fleksible dagpengeregler

Regeringen gør for lidt for at hjælpe de mange tusinde arbejdsløse, der står til at miste retten til dagpenge, og samtidig støtter 70 procent af vælgerne en omlægning til fleksible dagpengeregler.

Det viser en måling som TNS Gallup har lavet for Berlingske.

Opbakningen til nye regler kommer fra både højre- og venstresiden af det politiske spektrum. Blandt rød bloks vælgere erklærer 78 procent sig enige eller overvejende enige i, at fleksible dagpenge er en god idé.

Også i den blå blok er der udbredt opbakning til, at dagpengeperioden forlænges i perioder med høj ledighed og forkortes, når økonomien er i topform.

På Christiansborg derimod er der ingen støtte til forslaget, der er fremsat af både Arbejdsmarkedskommissionen, Velfærdskommissionen samt overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, siger klart nej.

Han siger, at den løsning, som vismændene og Arbejdsmarkedskommissionen taler om, indebærer, at dagpengemodellen med den nuværende ledighedsprocent skulle være præcis, som den er i dag.

- Så skulle man op i langt højere ledighedssats for at hæve den, og det er ikke løsningen, siger Magnus Heunicke til Berlingske.

LO er enig. Ejner K. Holst, der sidder med i forbundets politiske ledelse, mener det vil være svært at skabe sammenhæng mellem de økonomiske konjunkturer og længden af dagpengeperioden.

Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, ser den store opbakning til nye regler som et ønske blandt vælgerne om handling på dagpengeområdet.

- Når så mange ser positivt på fleksible dagpenge, tror jeg, at det handler om, at rigtig mange mennesker mener, at der er brug for handling, siger hun til Berlingske.

Dagpengeproblemet blev yderligere forværret, da regeringen i sidste uge ændrede prognosen for det antal personer, som står til at miste den månedlige udbetaling. Nu lyder skønnet på op til 23.000 personer eller næsten dobbelt så mange som før.

/ritzau/

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip